Doktor.se/Medical kan testa 52 200 i veckan
Publicerat: 28 aug, 2020

En kapacitet på 52 200 corona-tester i veckan.
Det är resultatet av det samarbete som startade i somras mellan Medical, som ingår i Curira Group AB, och Doktor.se. Det har lett till en verksamhet som betyder mycket för många i Sverige.
– Storleken på denna testverksamhet är enorm och svår att greppa tills man sett köerna i Kista, som i somras ringlade runt kvarteret, berättar Filip Lind, som är affärsområdeschef för Medical. (Se bilden ovan och längre ner i artikeln).

Historien om hur det gick till när Medical och Doktor.se blev Sveriges största leverantör av corona-tester (antikroppstester för Covid 19) är fascinerande.
I somras hade representanter från Medical och Doktor.se precis avslutat förhandlingar om ett kommande samarbete när behovet av corona-testning i Sverige gick in i ett akut skede.
Doktor.se kontaktades från myndigheterna med frågan om de kunde åta sig att utföra corona-tester. Svaret blev ja under förutsättning att det kunde ske i samarbete med Medical.
Under några dagar kring midsommar skapades ett koncept för testverksamhet som fick namnet Doktor.se/Medical.

Först Uppland
Region Uppland blev först med att göra upphandling med Doktor.se/Medical. Snabbt byggdes en klinik i Uppsala med tolv teststationer.
Detta följdes av Region Stockholm där Doktor.se/Medical skapade 13 kliniker på viktiga, strategiska platser i regionen.
Region Skåne gjorde en upphandling där aktörer fick möjlighet att utföra dessa tester. En av dem är Doktor.se/Medical som började testverksamheten den 10 augusti.
Där har man bland annat öppnat Sveriges största testklinik för corona, som ligger i Helsingborg med plats för 24 teststationer.

Störst i Sverige
I mitten av augusti har Doktor.se/Medical byggt upp en kapacitet som innebär totalt 52 200 möjliga corona-tester i veckan. Därmed är man störst i Sverige.
– Men det bästa är att själva verksamheten har gått riktigt bra utan störningar. De klagomål som vi fått, kan räknas i promille, inte i procent. Vi har mött så många nöjda och tacksamma människor. Därför känns det så bra att vi gjort någonting som verkligen uppskattas, säger Filip Lind.
Nu förbereder sig Doktor.se/Medical för testverksamhet i Göteborg på uppdrag av Västra Götalandsregionen.
Mer information i Medical respektive Doktor.se finns på hemsidorna: www.doktor.se och www.medical.se

Lång kö av personer som vill testa sig.

Teststationerna är redo.

Publicerat: 08.28.2020

Anders Hansson

Kommunikationsansvarig på Curira