”It-Jocke” fixar smidigare kundkontakter
Publicerat: 23 sep, 2020

”It-Jocke” har kommit till Curira Group.
Han heter Joakim Ohlén och ska som it-ansvarig skapa en bättre arbetsvardag för medarbetarna. I förlängningen innebär det smidigare kontakter med kunderna.
– Målet med min verksamhet är skapa rutiner och förutsättningar som underlättar arbetet för kollegerna och sedan gör mig själv överflödig. Det är bra kundnytta, säger Joakim Ohlén.

Han har i hela sitt yrkesliv arbetat med it-lösningar på olika företag. Därför kallar många honom för ”It-Jocke”, vilket ska ses som en komplimang. Joakim Ohlén är nämligen mycket duktig inom sitt arbetsområde.
De senaste drygt fyra åren har han arbetat med it-frågor på två andra omsorgsföretag och erbjöds i våras jobb på Curira Group. Nu sitter Joakim Ohlén på kontoret i Göteborg och förklarar sin uppgift:
– I dag har koncernens verksamheter flera olika it-lösningar. Nu ska vi jobba fram en enhetlig it-miljö. Mitt mål är att minska antalet system som idag används och få in dem under samma paraply för att på så sätt skapa en enhetlighet inom organisationen.
Joakim Ohlén och fortsätter:
– Detta skapar en större enkelhet för exempelvis uppdragscheferna, vilket innebär en ökad smidighet. Därmed får uppdragscheferna mer tid att möta kundernas och assistenternas behov.
Joakim Ohlén har gjort detta arbete på andra företag och känner sig väl förtrogen med att det ska gå bra även inom den här koncernen.
– Nu vill jag veta mycket om verksamheten och skapa bra relationer till alla som arbetar inom koncernen. Det är viktigt att få förtroendekapital inför det arbete som ska utföras, det är en förändringsprocess och där är det viktigt att verksamheten är med hela vägen, säger han.

* Hur ser denna del verksamheten ut om fem år?
– Då är i alla på samma plattform och jag har i stora drag utvecklat verksamheten till att den är självgående avseende driften.
Samtidigt som Joakim Ohlén har fokus på de tekniska IT-lösningarna betonar han vikten av att verka för att de funktionsnedsatta ska få ett bra liv.
– Jag har en stor känsla för dessa människors utsatthet i samhället och det känns bra om mitt arbete inom koncernen kan bidra till att de får bra liv, säger Joakim Ohlén.
I det sammanhanget har Marcel Rezaee nya viktiga arbetsuppgifter inom koncernen. Om detta kommer vi att berätta senare.

Fakta/ Joakim Ohlén
Aktuell: Ny it-ansvarig på Curira Group.
Ålder: 39
Bor: Kungsbacka
Familj: Fru och två barn.
Fritidsintresse: Spela padel, löpning samt följa IFK Göteborg i fotbollsallsvenskan.

 

Publicerat: 09.23.2020

Anders Hansson

Kommunikationsansvarig på Curira