Lystra och Aventus i vinnande samarbete
Publicerat: 19 okt, 2020

Nu inleds ett samarbete mellan assistansföretaget Lystra och omställningsföretaget Aventus, som skapar flera vinnare:
* De söker arbete och står långt ifrån arbetsmarknaden.
* Lystra, som är i ett ständigt behov av arbetskraft.
* Aventus, som hjälper människor till arbete.

– Detta känns extra bra eftersom vård- och assistansbranschen är två kärnverksamheter i samhället som måste fungera. Då är det viktigt att bemanningen flyter på, säger Klaes Ekmark, VD på Aventus.
Lystra, som är en del av koncernen Curira Group, är en av landets större assistansanordnare. Verksamheten präglas av stort behov av personliga assistenter.
Aventus hjälper och skapar bra förutsättningar för personer, som av olika anledningar, behöver nya arbeten.

Omställning
Nu har Lystra och Aventus skrivit en syftesförklaring där de båda organisationerna ska samarbeta för att få människor i arbete.
– För oss blir detta mycket bra eftersom vi är i ständigt behov av medarbetare med rätt kompetens vid rätt tillfälle. Nu ser vi också att corona-pandemin inneburit att många söker arbete inom nya branscher, säger Jesper Gullstrand, HR-ansvarig inom assistansen på Lystra.
Klaes Ekmark håller med:
– Just nu har vi, på grund av Corona, flera som vill få hjälp med omställning. Därför kan detta bli extra intressant.

Lokala samarbeten
Det här samarbetet ger också de, som står långt ifrån arbetsmarknaden, nytt hopp att få arbete. Flera av dem skulle passa bra som personliga assistenter och här finns det möjlighet att hjälpa dem.
Aventus finns på ett 40-tal orter i Sverige, samtidigt som Lystra ingår i en koncern som har kontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Detta skapar förutsättningar för flera lokala samarbetsinitiativ på flera platser i landet – nära verksamheten.
På bilden syns Klaes Ekmark, VD på Aventus och Jesper Gullstrand, HR-ansvarig för assistansen på Lystra, skakar hand efter att tecknat en syftesförklaring som kan innebära jobbmöjligheter för många människor.
Här finns mer information om Lystra respektive Aventus:
www.aventus.se
www.lystraassistans.se

 

Publicerat: 10.19.2020

Anders Hansson

Kommunikationsansvarig på Curira