Profilen: Ulrika Jonsback fick en rivstart i Falun
Publicerat: 10 aug, 2020

Flera assistansbolag var intresserade när Ulrika Jonsback signalerade att hon ville börja jobba inom assistansbranschen. Hon valde Lystra i Falun och fick en rivstart på sitt nya jobb. Lystra är ett assistansbolag inom samma koncern som Curira.
– Vi gör ju en nystart i Falun därför har det varit hårt arbete hela sommaren med att kontakta och lära känna alla kunder och assistenter, säger Ulrika Jonsback som speciellt minns ett kundsamtal:

– Det var när en kund önskade mig som uppdragschef. Det var en fin känsla eftersom man var lite nervös i början av jobbet, berättar hon.
Ulrika Jonsback har jobbat som undersköterska, varit personlig assistent och har de senaste sex åren haft uppdraget som regionalt fackligt ombud för Kommunal.

Rätt i tiden
Den senaste tiden kände Ulrika Jonsback att det var dags att gå vidare i yrkeslivet och prova något nytt. Därför blev det perfekt när Jesper Gullstrand frågade om hon ville börja jobba på Lystra.
– Det blev rätt i tiden eftersom samma dag som jag skrev under anställningskontraktet kom förfrågan från ett annat assistansbolag, som undrade om jag ville jobba för dem. Men för mig kändes det hela tiden rätt att jobba för Lystra, som jag under min tid på Kommunal upplevt som ett bra och seriöst bolag, säger Ulrika Jonsback.
Just ordning och reda är viktigt för Ulrika Jonsback, som också värnar extra för att de personliga assistenterna ska ha bra arbetsförhållande i samarbetet med kunderna.
– Trivs assistenterna på jobbet påverkar detta kunderna positivt.  Då blir det riktigt bra för alla inblandade. Under min korta tid här på Lystra känner jag att detta fungerar bra, säger hon.

Nystart
Inför sommaren hade Ulrika Jonsback tankar på att njuta av sol, värme och ledighet. Av detta blev det ingenting. Hon tillfrågades om jobbet på försommaren, började den 16 juni och har sedan dess jobbat stenhårt för att lära sig sitt nya yrke och lära känna kunder och assistenter.
– Det har varit intensivt, men inspirerande. Lystra gör ju nu en nystart i Falun och det är trevligt att vara en del av den. Då underlättar det också att arbetskompisarna så bra. Vi skrattar mycket.

Aktiviteter
När detta skrivs pågår förberedelsearbetet inför dem sommarfest som Falukontoret arrangerar i slutet av augusti. Efter en lång tid av Corona-isolering kommer nu tillfället när kunder, assistenter och övrig Lystrapersonal får tillfälle att träffa varandra under corona-säkra former.
– Ser verkligen fram emot att verkligen få träffa våra kunder och inte bara prata med dem på telefon. Den festen kommer att bli riktigt bra, säger Ulrika Jonsback som är helt inställd på att arrangera fler corona-säkra aktiviteter senare i höst.
– Här gäller det att vara uppfinningsrik och en dag, när corona-pandemin är över, finns det många aktivitetsmöjligheter. Som att ha en skidträff framför tv:n. Det är en rolig sport att se på. Nästa år kan det vara möjligt att arrangera Pride-festivalen i Falun. Då bör vi också vara med och manifesta för allas lika villkor.

Fakta/ Ulrika Jonsback
Gör: Ny uppdragschef i Falun.
Bor: Bjursås.
Familj: Man, två söner och två bonusdöttrar, fyra katter och massa höns.
Fritidsintresse: Åka skidor utför. Följa världscupen på skidor och skidskytte. Missar sällan Vinterstudion. Är helt uppdaterad vad som händer inom skidvärlden.

Publicerat: 08.10.2020

Anders Hansson

Kommunikationsansvarig på Curira